21.8.2008

Retki luontoon

Teimme eilen retken Parikkalaan, Oronmyllyn toimintakeskukseen,jonne on opistolta matkaa noin 70 kilometriä. Mukaan lähtivät kahdella bussilla lähes kaikki opiskelijat ja opettajat. Perillä osallistuimme ryhmittäin luontoreitille, jonka varrelle opiston koulunkäynninohjaaja ja vapaa-ajanohjaaja olivat suunnitelleet luovaa toimintaa. Tehtävärasteja oli yhteensä kahdeksan. Tehtävät olivat sen luonteisia, että niiden kautta saatoimme tutustua toisiimme hauskalla tavalla.

Retki onnistui vallan mainiosti. Vastaanotto Onmyllyllä oli lämmin. Opiskelijat kävivät reippaasti tehtävien kimppuun. Sää suosi meitä: oli pilvipoutaista ja lämmintä; aurinkokin näyttäytyi aika ajoin. Oronmyllyn jylhän kauniit maisemat esittelivät parhaita puoliaan. - Oronmyllystä löytyy tietoa täältä.

Kiersin itse tehtäväreitin MAMU-opiskelijoidemme kanssa. Ihan kaikki heistä eivät olleet päässeet retkelle mukaan, mutta he olivat (kuvassa vasemmalta alkaen): Elena Venäjältä, Irina Venäjältä, Leticia Meksikosta, Silvina Argentiinasta, Jie Kiinasta, Nina Ukrainasta ja Ljudmila Moldovasta.


Yhdellä rastilla ryhmän tehtävänä oli rakentaa draama tilanteesta, jossa kyläläisiin kohdistuu jokin vakava uhka ja he menevät hakemaan apua kirkosta. Ryhmäläiset jakoivat roolit keskenään ja pukeutuivat tarjolla olleisiin roolivaatteisiin. Kuvasta päätellen pappi on onnistunut hyvin tehtävässään lohduttaa ja rohkaista kyläläisiä:


Monessa tehtävässä hyödynnettiin luonnon materiaaleja. Tässä rakennetaan alttaria:


Päätöstilanteessa laulettiin yhdessä ja annettiin kullekin ryhmälle palautetta tehtäviin osallistumisesta. Palautteissa opiskelijat saivat runsaasti kehuja.





Pentti

Ei kommentteja: