23.11.2010

Kirjoittamiskurssilla opitaan luovasti


Kirjoittajaryhmällä on ruusun aika:
Edessä vas. Raili, Maija ja Päivi
Takana vas. Marjo, opettaja Heli, Nenne ja Kaisa


Luovan kirjoittamisen ryhmä vietti marraskuisena sunnuntaina iloista ja haikeaa päätöshetkeä. Jyväskylän avoimen yliopiston Kirjoittamisen aineopinnot olivat takana, ja nyt istahdettiin kahvikupposen ääreen muistelemaan yhteisiä viikonloppuja ja antoisaa kurssia.

Kurssilaiset olivat suorittaneet jo aikaisemmin kirjoittamisen perusopinnot, ja niitä lähdettiin jatkamaan aineopintoina syksyllä 2009. Edessä oli puolitoista vuotta mielenkiintoisia ja haastavia opintoja - kuukausittain kokoontumisia opistolla ja oppimistehtäviä oman päivätyön ohessa.

Matkan varrella kirjoittamisen taidot syventyivät ja saatiin monenlaisia virikkeitä omaan kirjoittamiseen. Perehdyttiin mm. luovan työn erityispiirteisiin, kirjoittajan etiikkaan ja palautteen antamiseen. Kirjoitettiin ja arvioitiin tekstejä. Kokeiltiin runouden ja näytelmän luovaa ilmaisua. Lisäksi paneuduttiin tieteelliseen työhön. Eräs merkkipaalu oli proseminaari ja kandidaatintutkielma. Se oli vapaaehtoinen, mutta monet tekivät sen cum laude –arvosanaa varten.

Kirjoittamiskurssin jälkeen on aina ilmassa: Mitä seuraavaksi? - Tähän opisto tarjoaa kirjoittamisen viikonloppukursseja, joihin voi osallistua mielenkiinnon mukaan. Kevään aikana on tulossa mm. Elämänkerta ja muistelma –kurssi, Matka ja aika –kurssi sekä Lehtijuttukurssi. Tervetuloa mukaan kaikki kiinnostuneet!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

miksi ei:)