30.4.2013

KIRJOITTAMISEN OPINNOT PÄÄTÖKSEENIlmassa oli kevään merkkejä ja opiskelijoilla iloisia ilmeitä, kun kirjoittamisen perus- ja  aineopinnot saatiin päätökseen opistolla viikonloppuna 19.-21.4.

Kirjoittamisen perusopinnot alkoivat syyskuussa 2012. Viimeisessä tapaamisessa käsiteltiin opettaja Heli Mäkeläisen johdolla laajahkoja tekstikokoelmia. Niitä oli työstetty pidempään ja nyt ne olivat valmiit. Tutun ryhmän päättäessä tunnettiin sekä iloa että eron haikeutta. - Ja kirjoittamisen intoa myös jatkossa! 
                                              
Kirjoittamisen aineopinnot alkoivat helmikuussa 2012.  Professori Tuomo Lahdelma Jyväskylän yliopistosta tuli proseminaariin tarkastamaan kandidaatin tutkielmat. Käsillä oli jännittävä hetki; miten työn esittäminen ja opponointi sujuvat ja mitä mieltä muut ovat työstä. Tutkimusaiheita olivat mm. kirjoittamisen yhteisöllisyys, kirjoittamiskurssille osallistumisen motiivit, unipäiväkirja, esikoiskirjailijan haasteet... Tutkielmat hyväksyttiin; oli huojentunut ja tyytyväinen olo!Kirjoittamisen perusopintojen tunnilla luettiin tekstikokoelmia mukavasti nojatuoleissa.

 
Perusopinnot - vasemmalta: Arto Niemi, Sirpa Kupiainen, Marjo Tyster, Raija Hahtonen, op. Heli Mäkeläinen, Riitta-Liisa Repo ja Eila Kaukanen.


Proseminaarin jälkeen aineopiskelijat pohtivat itsearviointia opettaja Leena-Kaisa Laakson kanssa.


Aineopinnot – edessä vasemmalta: Marju Wiertola, Annikki Hyytiäinen, Heidi Granat, Marja-Liisa Mutanen. Takana vasemmalta: Jarmo Suonamo, Pertti Laakkonen, Jussi Perälä ja op. Leena-Kaisa Laakso.Ei kommentteja: