24.5.2013

Terve, ja heipähei!Asuntolan rohkeimmat lähtivät päätähuimaavalle ja koettelevalle vaellukselle Suomen metsään!
Matkalla kohtasimme käärmeen, linnunraadon, vaarallisia jyrkänteitä ja haastavaa (mutta kaunista) maastoa. Lähes voimat vieneen, useiden kilometrien patikoinnin jälkeen saavuimme laavulle, jossa odotti raskas puidentekotyö, ruoanlaitto ja suuren puolijoukkueteltan pystytys (jonka pystytykseen vaaditaan väh. joukkue).

Päivällisellä oli Kurtin pilkkomaa kanaa ja pastaa nuotiolla keitettynä vanhassa, nokisessa, kolhuisessa ja kovia kokeneessa kattilassa. Janojuomana toimi poroinen pannukahvi, vuosikertaa 2011. Jälkiruokana oksiin pyöritettyä pullataikinaa.

Iltaa vietimme nuotion ääressä savun kirveltäessä silmiämme, makkaraa, vaahtokarkkeja ja em. pullaa rillatessa. Ilta huipentui suureen kaarnavenekilpailuun, jossa veneet lähtivät kuohuvaa koskea pitkin huonolla menestyksellä. Jennan voittajavenettä laskematta muut veneet haaksirikkoutuivat ja kaatuivat jo alkumetreillä.

Nukkumaan menimme karhujen pelossa myöhään, oli synkkä ja myrskyinen yö. Miehet (paitsi Miko) jäivät karhuvartioon laavulle, joskin Kurt luovutti aamuyöstä ja lähti kotiin lämpimien vällyjen alle. Yö suuressa teltassa ilman kaminaa oli kylmä ja vapisuttava.

Aamulla heräsimme miesten puurokutsuun. Huonosti nukutun kylmän yön jälkeen puuro maitti lämpimän nuotion äärellä. Viimeisten hiillosten hehkuessa pakkasimme tavaramme, kirjoitimme vieraskirjaan ja jätimme metsän.


Ei kommentteja: