23.10.2013

UUTISPUUROLLA

Aamulla varhain kokoonnuimme puuropadan äärelle keskustelemaan opistolla suunnitteilla olevasta tieto- ja viestintätaitojen linjasta. Kyseessä on yhteistyöprojekti, johon on saatu Opetushallituksen rahoitus Savonlinnan kristillisen opiston kanssa. 

Linja on tarkoitettu ilman koulutuspaikkaa oleville, erityistä tukea tarvitseville nuorille. Tavoitteena on tarjota mahdollisuus kehittää työelämätaitoja, mm. juuri tietoteknistä osaamista hankkien, sekä vahvistaa itsetuntemusta ja arjen taitojen hallintaa. Oppiaineita ovat mm. tieto- ja viestintätekniikka, taideaineet, liikunta, kotitalous ja työelämätaidot sekä työelämään tutustuminen.

Vuoden mittainen koulutus käynnistyy tammikuussa 2014, molemmissa opistoissa omana ryhmänään. Hakuaika on marraskuussa; hakulomake löytyy opistojen www-sivuilta.               


Aamiaispöydässä Savonlinnan kr. opiston rehtori Tommi Tuunainen sekä vararehtori Soili Isotalo.


Vas. Talouspäällikkö Tomi Sillanvuo, rehtori Helena Markkanen, Ruokolahtelaisen päätoimittaja Airi Ruokonen sekä apulaisrehtori Minna Pinola.

Vas. Nuorisoneuvoja Minna Tarkiainen, erityisopetuksen koordinaattori Unto Kiljunen sekä Minna Pinola.
Aamiaistilaisuudessa oli läsnä tärkeä joukko sekä nuorisotyön että erityisopetuksen edustajia Etelä-Karjalasta, kuten myös yhteistyökumppanit Savonlinnasta.  Keskustelu oli vireää ja vilkasta; saimme varmasti uusia näkökulmia sekä opetuksen suunnitteluun että linjan markkinointiin. Yhteistyö kantaa; näin haluamme uskoa.

Kiitos teille, aamun tunteina aikaanne antaneille!

Ei kommentteja: