6.11.2014

Lisää äksöniä, toivoo oppilaskuntaOma kahvio, joulupolku, ystävänpäivätapahtuma, titteleiden jako… monenlaista toimintaa on työn alla opiston oppilaskunnalla, joka on kuluneiden viikkojen aikana saanut uutta tuulta purjeisiinsa puheenjohtajansa Mirka Kaljusen (LOP12) johdolla. 

Oppilaskunnan muodostavat talon kaikki opiskelijat yhdessä. Hallitukseen, joka kokoontuu pari kertaa kuukaudessa, on nimetty jokaisesta ryhmästä kaksi edustajaa. He ovat kaikki innostuneita saamastaan luottamuksesta, ja uusia tempauksia opistoarjen elävöittämiseksi kehitellään aktiivisesti. Ison haasteen toiminnalle asettaa se tosielämän tilanne, että työssäoppimisjaksoilla ryhmät ovat eri aikoina - mm. siksi on nimetty varapuheenjohtaja, ja hänellekin vielä varahenkilö.

Mirkan mukaan oppilaskunnan tärkein tehtävä on olla välikäsi opiskelijoiden ja opettajien välillä. Asioita pyritään hoitamaan yhdessä konkreettisestikin, mistä kertoo mm. se, että aina ennen oppilaskunnan hallituksen kokousta pj ja sihteeri pohtivat esille otettavia asioita yhdessä opon kanssa, ja vastaavasti kokouksia seuraavana päivänä päätöksistä keskustellaan rehtorin kanssa kahvitellen.
Oppilaskunta rahoittaa toimintaansa pitämällä kahviota, ja järjestämällä erilaisia tapahtumia. Varat käytetään yhteiseksi iloksi ja hyödyksi; tällä hetkellä on suunnitteilla konsertti yhteistyössä seurakunnan kanssa. Tavoitteena on saada nimekäs esiintyjä, ja sitä kautta iso yleisö – tähän opistolla on loistavat puitteet.

Tuoreimpia uusia juttuja toiminnassa ovat oppilaskunnan oma ilmoitustaulu, sekä aloitelaatikko sen alla. Siihen toivotaan runsaasti ehdotuksia, ideoita, toiveita… Jos kaikki olisi mahdollista, ja kaikki haaveet toteutettavissa, Mirka toivoisi koko koululle yhteistä tekemistä – hyvällä tasolla onnistunutta yhteishengen parantamista. Sitä siis joukolla ideoimaan!

Tarmokas Mirka nauttii puheenjohtajan tehtävistään, joihin kuuluu kokousten valmistelu, niistä tiedottaminen sekä tietysti puheenjohtajana toimiminen. Ilolla hän odottaa myös ensi keväistä valmistumispäiväänsä, jolloin aikoo pitää juhlapuheen – ja kertoa, kuinka hyvin on viihtynyt lastenohjaajakoulutuksessa. Aika opistossa on merkinnyt hänelle paljon: muuttoa omilleen eli itsenäistymistä, tilaisuutta tutustua lukuisiin uusiin ihmisiin, ja vielä kuin kaupan päälle ammatin hankkimista.  


Ei kommentteja: