6.5.2015

VALMA-ryhmän kulttuuri- ja historiaretki Tainionkosken ympäristöön 23.4.2015Opiskelija  Larissa Khakimova kertoo retkestä näin:

                                
 

                      " Ensiksi kävimme Neitsytniemen kartanon rannalla, jossa nautimme luonnosta ja kuuntelimme opettajan tarinaa työväen elämästä. Seuraavaksi tutustuimme Niskalammen kaupunginosaan, jossa on vanhoja taloja, jotka ovat säilyneet ulkoisesti lähes samanlaisina kuten ne on rakennettu. Matkamme jatkui Työväenopistolle valokuvanäyttelyyn, jossa oli monia valokuvia, jotka kertoivat meille työväestön asumisesta, Imatran teollisuudesta ja alueen historiasta. Valokuvanäyttelyn jälkeen palasimme takaisin Neitsytniemen kartanolle. Sisällä meidät otti vastaan kartanon emäntä Kirsi.  Hän tarjosi meille kahvit ja kertoi kartanon historiasta, joka on merkittävä osa Imatran historiaa. Kartanolla on ollut monta omistajaa. Imatran kaupunki osti kartanon vuonna 1984 ja luovutti sen Museotoimiston käyttöön.
                    
                      Neitsytniemen kartanon on upea ja ihanteellinen paikka viettää perheenjuhlia, kuten häitä, vuosipäivä, ristiäisiä jne. Kartanon ikkunoista ja pihalta avautuu kaunis maisema suoraan Vuokselle ja toisella puolella oleva vanha puisto antaa romanttisen ja tunnelmallisen ihmeen koko kartanon pihapiiriin. 

                      Opimme lisäksi, että Imatran alueen teollistuminen aikoi 1880-luvulla, jolloin Tornator Oy perusti Tainionkoskelle puuhiomon, paperitehtaan ja lankarullatehtaan. Imatran Voimalaitoksen valmistumisen jälkeen vuonna 1929 Imatran seudulle perustettiin useita uusia teollisuuslaitoksia puunjalostusteollisuuden lisäksi metalliteollisuutta mm. Imatran Rautatehdas vuonna 1936. 

                      Päivä oli opettavainen ja olen iloinen siitä, että sain lisää tietoa Imatran kaupungin historiasta."

Päiväkahvihetki Neitsytniemen kartanolla

Ei kommentteja: