3.6.2015

Muistoja kevään kiertokouluista ILASTEN KIERTOKOULU 14.3.2015
Teksti Päivi Bragge, kuvat Markus Lehteinen

Hyppäsin kiertokouluun mukaan melkein tuntemattomasta. Olin kuullut nimen monta kertaa, mutta se ei vielä paljoa kertonut. Ehkä sen, että kierretään paikasta toiseen. Minulle annettiin tehtäväksi Jaakkiman opiston puolesta osallistua kiertokoulupäivään. Päivä meni ihan kivasti näinkin, mutta jotenkin luontevampaa olisi ollut, jos olisin vähän aikaisemmin ja enemmän päässyt asiaan sisälle. Mutta tämä oli minun työpaikkani järjestely.
 
 
Saavuin lauantaiaamuna puolen kymmenen aikaan Kesäyliopistolle Keskusasemalle. Kesäyliopiston henkilökunta oli täydessä työn touhussa ja viimeistelyjä vaille valmiina ottamaan lapset vastaan ja aloittamaan Kiertokoulupäivän. Huomasin heti, että suunnittelua ja valmistelua oli tehty paljon. Ohjakset tuntuivat olevan käsissä. Minulle ehdittiin esitellä ihmiset ja toimintapisteet. Toiminnat olivat monipuolisia ja vaikuttivat hyvin mielenkiintoisilta.
Lähes kahdenkymmenen lapsen porukka toivotettiin tervetulleeksi ja jaettiin pienempiin ryhmiin. Toimintapisteitä Kesäyliopistolla oli kolme, joten lapset jaettiin kolmeen ryhmään. Ryhmiä ohjattiin paikasta toiseen, koska toimintapisteet olivat eri puolilla taloa. Minäkin ohjasin kolmea eri ryhmää. Oli kivaa nähdä, kuinka lapset innostuivat kaikesta tekemisestä. 

 

Yhdessä pisteessä tehtiin tieteellistä tutkimusta. Tutkittiin esim. magneettikenttää. 
Toisessa pisteessä harrastettiin kuvataidetta ja valmistettiin koruja. Kolmannessa pisteessä oli tietoisku kasvien kasvatuksesta, mutta mitä ihmettä, tehtävä kääntyikin yllättäen aarteenetsinnäksi ja seikkailuksi! Siitä saatiinkin hienosti punainen lanka koko päivään. 

 

Tiesimme, että olimme lähdössä kiertämään bussilla paikasta toiseen aina Ruokolahtea myöden. Saisimme matkan varrella ja eri paikoissa vihjeitä aarteenetsintään. Lapset olivat aivan täpinöissään!
Keräsimme kimpsut ja kampsut ja nousimme Keskusasemalla meille varattuun bussiin. Matkan aikana Virve ohjeisti jännittävästi sanaristikon täyttöä, joka liittyi aarteenetsintään ja arvoitukseen. Suunnistimme kohti Ruokolahtea ja Jaakkiman opistoa. Perillä ehdin kerätä ruokamaksut, ennen kuin suuntasimme liikuntasaliin ja sirkuskouluun! Sitä ennen kävimme vielä syömässä maittavaa makaronilaatikkoa, jota opiston keittiö oli valmistanut.Sirkusohjaajat olivat valmiina aloittamaan. Lapset olivat aktiivisia ja innokkaita oppimaan sirkustemppuja. Aika montaa erilaista temppua he saivatkin kokeilla, joista jännittävin oli Pyramidi! 

 Sirkustemppujen jälkeen menimme sujuvasti bussiin, joka vei meidät Tainiotalolle popmusiikkipajaan. Matkalla Tainiotalolle Virve jälleen hehkutti aarteenetsintää ja salaisuuden paljastusta. Lapset olivat jälleen täysillä mukana. Tainiotalolla Teija Immonen johdatti meidät popmusiikin maailmaan.
Lauloimme täysin rinnoin kertosäkeitä hyvistä biiseistä. Aika meni nopeasti. Viimeiset vinkit aarteenetsintään tulivat vielä Tainiotalolla. Ja kuinka ollakaan aarrearkku löytyi! Lapset olivat riemuissaan.


Enää oli lyhyt bussimatka lähtöpisteeseen. Purkauduimme ulos bussista. Päivä oli onnistunut ja lapset sekä aikuiset olivat tyytyväisiä. Kiitokset järjestäjille!

Ei kommentteja: