22.8.2016

AMIS LIIKKEESSÄAmis liikkeessä ammattiosaamisen puolesta

Tänään maanantaina klo 12 ammatillisten oppilaitosten opetus ympäri Suomen eli myös täällä meillä Jaakkiman kampuksella keskeytyi vähäksi aikaa, kun opiskelijat ja henkilökunta kokoontuivat koulujensa pihamaille Ammatillinen koulutus liikkeessä -tempaukseen.

Tapahtumalla haluttiin kiinnittää päättäjien ja median huomio ammattiosaamisen ja ammatillisen koulutuksen arvoon sekä käynnissä oleviin muutoksiin. Tempauksen järjestäjien ja oppilaitosten yhteinen viesti on, että ilman ammattiosaajia Suomi pysähtyy. Ammatillisen koulutuksen laadusta ja vetovoimasta on huolehdittava reformin keskellä.

Leikkimielinen ja liikunnallinen ohjelma, jonka ilmaisun valinnaisen tutkinnonosan opiskelijat olivat opettajansa johdolla meille suunnitelleet, kuvasti sitä liikettä, voimaa ja notkeutta, jota ammatillinen koulutus tarjoaa. ”Amikset” ovat perusopetuksen jälkeen toiseksi suurin osa suomalaista koulutusjärjestelmää. Yksin Seurakuntaopistolla on ammatillisessa koulutuksessa Jaakkimassa, Järvenpäässä ja Pieksämäellä kaikkiaan noin 2000 opiskelijaa.

Tässä valtakunnallisessa Amis liikkeessä- tapahtumassa oli mukana nelisenkymmentä oppilaitosta. Järjestäviä tahoja olivat AMKE ry., OAJ, SAKKI ry. ja OSKU ry. Osana tempausta ko. järjestöt luovuttivat opetus- ja kulttuuriministeriölle yhteisen kannanoton ammatillisen koulutuksen puolesta.

 Lisätietoja Ammatillinen koulutus liikkeessä -tapahtumasta löytyy täältä: www.amke.fi


Ei kommentteja: