26.2.2010

Kansainvälisyysviikko opistolla 16.-18.2.2010


Meillä oli 16.-18.2.2010 Kansainvälisyysviikko, jonka aikana oli erilaista toimintaa ja opetusta.


Tiistaina 16. päivä aloitettiin luennolla, jossa myös tutustuimme eri maiden tervehdystapoihin Matkustuslaulun merkeissä.

Maahanmuuttajaopiskelijat pitivät meille myöhemmin lauluhetken omien maidensa perinteisistä lastenlauluista ja -leikeistä, mm. Jaakko-kulta suomeksi, venäjäksi, englanniksi, saksaksi, kiinaksi ja espanjaksi. Tuokion lopuksi koulumme jokainen vuosiluokka veti leikkejä koko ryhmälle.

Kävimme myös luennolla "Kulttuurit kohtaavat", jossa oli erilaisia harjoituksia stereotypioista sekä puhetta esimerkiksi ensivaikutelman tärkeydestä ja millaisella asenteella kannattaa kohdata uusia kulttuureja ja ihmisiä eri maista.


Keskiviikkona 17. päivä monikulttuurisuus ulottui jopa kouluruokailuummekin kiinalaisen ruoan merkeissä.

Aamu aloitettiin luennolla Islamilaisesta kulttuurista. Pääosin luennoitsija kertoi omista kokemuksistaan kyseisestä kulttuurista.

Myöhemmin päivällä meillä oli maahanmuuttajaopiskelijoiden suunnittelema ja lastenohjaajaopiskelijoiden avustama InterRail -tietovisa, jossa oli kuusi rastia eri maiden tavoista ja yleisasioista. Aiheina olivat ruoka, urheilu, eri maiden liput, maassa maan tavalla, kulttuurin tuntemus ja maantiede.


Torstaina 18. pvä kouluruokailussa oli meksikolaista ruokaa.

Koulumme toimii kummina Nepalin kehitysvammaisille lapsille. Meillä oli luento Ruokolahtisalissa, jossa katselimme opintovideon aiheesta. Meidän piti myös luokittain suunnitella miten voisimme kerätä rahaa Nepaliin kummilapsellemme.

Viikon aikana oli myös myytävänä arpoja, joiden tuotto menee kummilapsellemme Nepaliin.

Aiemmin olimme myös suunnitelleet luokittain Suomi Euroopassa-rasteja tätä viikkoa varten.

Kiersimme kahdeksan Suomi-rastia luokka puoliksi jaettuna. Rasteina olivat Kalevala-näytelmä, talvitietovisa, hiihto kolmestaan yksillä suksilla, pulkkamäen lasku, näyttely Suomi-sanoista, suomalaisten makujen maistelu ja suohonlaulanta.

Lopuksi kokoonnuimme vielä Ruokolahtisaliin, jossa kerrottiin arvontatulokset sekä jaettiin palkinnot InterRail-visasta, julkaistiin toteutettavat kummilapsi-ideat ja laulettiin lopuksi vielä Jaakko-kultaa eri kielillä.

(Päivi Tersa lop09)

Ei kommentteja: