20.11.2013

LAPSEN OIKEUDET OVAT VANHEMMAN VELVOLLISUUKSIA

Tänään 20.marraskuuta vietetään kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää. Päivän tarkoituksena on tuoda esiin YK:n vuonna 1989 hyväksymää lapsen oikeuksien sopimusta, sekä herättää keskustelua lasten hyvinvointiin liittyvistä kysymyksistä kautta maailman.

Tänä vuonna päivän teemana Suomessa on vammaisten lasten oikeudet. Lastensuojelun keskusliiton mukaan meillä on tarpeen arvioida miten vammaisten lasten oikeudet ja tuki heidän perheilleen toteutuvat. Unicef puolestaan korostaa tarvetta kiinnittää huomiota vammaisten lasten omaan osallistumiseen ja vaikuttamismahdollisuuksiin.Lapsen oikeuksien päivänä järjestetään monenlaisia tapahtumia eri puolilla Suomea. Meillä opistolla LAT 13 -ryhmä oli suunnitellut aamuhartauden yhteyteen ohjelmaa.

Tilaisuuden aluksi Oili tarjosi jokaiselle saliin saapuvalle tikkarin, jonka värin perusteella jakauduttiin ryhmiin. Ennen rastiradalle pääsyä Aija piti hienon ja napakan tietoiskun, jossa kuulimme mm. että lasten oikeuksien sopimuksen keskeisimpiä periaatteita on kaikkien lasten yhdenvertaisuus - tai siihen pyrkiminen. "Jokainen on erilainen ja silti yhdenvertainen".


Rastiradan tehtävät perustuivat sopimusartikloista poimittuihin teksteihin. Yhdellä rastilla pohdittiin tätä:


Eräs ryhmistä päätyi tällaiseen vastaukseen:


Leikki on lapsen työtä! Oikeus leikkiin oli myös rastitehtävän teemana.

Lämmin kiitos koko LAT 13 hyvin suunnitellusta ja toteutetusta tapahtumasta!

Ei kommentteja: