1.10.2008

Sari Erosesta vuoden aikuisopiskelija Jaakkimassa


Opistossamme järjestettiin keskiviikkona 1. lokakuuta aikuisopiskelijaviikon tilaisuus, jossa valittiin ensimmäisen kerran vuoden aikuisopiskelija. Hän on lastenohjaajaksi opiskeleva Sari Eronen Imatralta. Aina positiivinen Sari oli iloisesti yllättynyt valinnastaan. Valinnan perusteena oli, että opiskelija on sitoutunut opiskeluun, on aktiivinen, rakentavan kriittinen ja haluaa kehittää itseään ammatillisesti.

Tilaisuuden avasi opettaja Leena Tahvanainen teeman ”Oppien hyvä elämä” merkeissä. Hän totesi aikuisopiskelijan elämän vaativan organisointia ja jopa vähentävän yöunia. Rahapula saattaa pakottaa hänet käymään opintojen ohessa töissä. Toisaalta opiskelu on rikas harrastus: se virkistää aivoja ja ehkäisee dementiaa.

Opiskelijat Tuula Holsti, Katja Nyman, Arto Suikki ja Jie Gao olivat opettaja Riitta Moilasen haastateltavina. Työn ja yksityiselämän yhteensovittaminen on edellyttänyt valintoja ajankäytön suhteen. Myös monikulttuurisuus ja erilaisuus ovat asettaneet haasteita, mutta opiskelijat totesivat, että heidät on otettu hyvin vastaan. Aikuisopiskelija ajattelee, että hän on tullut ensisijaisesti oppimaan ammattiin!

Muut huomionosoitukset: Tuula Holsti (lasten ja nuorten erityisohjaajan koulutus), Kaisa Käärmeniemi (lastenohjaajakoulutus), Mirja Suninen (lastenohjaajien päivityskoulutus), Niina Nykänen (koulunkäyntiavustajan erikoisammattitutkinto), Pia Ruokonen (koulunkäyntiavustajakoulutus), Jie Gao (kotouttamiskoulutus), Emilia Pulkkinen (lastenohjaajien oppisopimuskoulutus).

Jaakkiman kristillisessä opistossa on tällä hetkellä 97 aikuisopiskelijaa, mikä on yli puolet oppilaitoksen koko opiskelijamäärästä.

Laura Frondelius ja Eija Simola

Ei kommentteja: