7.10.2008

Vauvojen värikylpy Jaakkimassa


Lastenohjaajaopiskelijat järjestivät opistollamme vauvojen värikylpytuokion. Maria Buuri ja Jenni Ihatsu tekevät opinnäytetyötään vauvojen värikylvystä, ja tapahtuma kuului opinnäytetyön toiminnalliseen osuuteen. Värikylpyyn olivat saapuneet Teppanalan perhekerhosta Antti, 5 kk ja Veeti, 8 kk (Antti kuvissa ylempänä, Veeti alempana).

Vauvojen värikylpy on alle vuoden ikäisten ja heidän vanhempiensa puuhatuokio värien parissa. Paras ikä värikylpyyn on ennen kuin lapsi alkaa kävellä. Värityöpajassa vauva saa virikkeitä kaikilla aisteilla, ja siellä toimitaan vauvojen ehdoilla. Vauvat saavat ”sotkea” mielin määrin.

Ei haitannut, vaikka värisosetta joutui suuhunkin, koska väri oli valmistettu maustamattomasta jogurtista ja luonnon antimista. Punaista tehtiin mansikasta, sinipunaista mustikasta, keltaista persikasta ja roosaa banaanista. Olipa värien seassa sattumiakin, joita maisteltiin. Tosin marjat olivat sen verran kylmiä, että ne mielellään pudotettiin pois suusta.



Veeti tuntui nauttivan värien maistelusta ja tunnustelusta luottavaisin mielin, mutta Antti suhtautui värisoseisiin hieman varauksellisemmin eikä antautunut läträämiseen yhtä vapautuneesti.

Vauvakirkko ja lounas täydensivät vielä tapahtumaa tehden aamupäivästä antoisan kokemuksen niin vauvoille kuin äideillekin.

Taina

Ei kommentteja: