30.10.2008

KansainvälisyysviikkoVietimme opistossamme kansainvälisyysviikkoa 21.-24.10. Onnistuneeseen ja antoisaan viikkoon olivat sikäli oivat mahdollisuudet, että maahanmuuttajalinjalla on opiskelijoita useasta maasta: Meksikosta, Kiinasta, Itävallasta, Moldovasta, Ukrainasta ja Venäjältä.

Opettaja Rauni Tapanainen organisoi kansainvälisten asioiden vastuuhenkilönä viikon ohjelmakokonaisuuden yhteistyössä muiden opettajien ja opiskelijoiden kanssa. Kotoutumiskoulutuksessa olevat Mamu-opiskelijat esittelivät omien kotimaidensa kulttuuria, luontoa ja elämäntapaa. Suomen kielen opettajat ohjasivat Mamu-ryhmän opiskelijoita esittelymateriaalin valmistamisessa. Esittelyä elävöittivät erilaiset esineet ja kuvallinen materiaali sekä musiikki.


Opistomme opiskelijat olivat laatineet etukäteen kysymyksiä Mamu-ryhmälle. Kysymysten aiheina olivat mm. lasten kasvatus ja päivähoito, koulutus ja opiskelu sekä perhe. Näihin kysymyksiin vastaaminen suomeksi vaati harjoittelua, joka tuotti kyllä hyvän tuloksen! Opiskelijat kävivät tutustumassa eri maiden esittelypisteisiin kolmen päivän aikana. Oli ilo huomata, että keskustelua syntyi ohi valmisteltujen vastaustenkin. Kiinnostus uusia maita ja niiden kulttuuria kohtaan oli aitoa.

Suomenkieliset opiskelijamme järjestivät viikon päätteeksi Suomi-juhlan. Ohjelma oli erittäin monipuolinen: musiikin lisäksi oli sketsi, tietokilpailu ja vieläpä kuvaelma, kuten kunnon juhlaan kuuluukin. Enpä ole ennen nähnyt sellaista hervotonta heittäytymistä esittämiseen; siinä oli iloa ja tekemisen meininkiä! Opiskelijat todella pistivät parastaan ja yleisö tempautui mukaan esityksiin innolla ja antaumuksella.

Ohjelmassa oli myös muotinäytös, jossa eri kansallispuvut esiteltiin. Näkyvämmän esittelyn olisivat kenties ansainneet myös eri kausilta olleet Marimekon ja Vuokon puvut, Suomi-verkkarit ja leijonapaita. Design-esineitä ja koruja oli myös esillä päivän aikana.


Keittiön väki toi oman maukkaan panoksensa viikon teemaan: saimme uusia makuelämyksiä Välimeren tapaan ja tutumpia elämyksiä venäläisestä keittiöstä. Suomi-juhlan jälkeen karautimme tietenkin nauttimaan perinteisiä kotimaisia herkkuja letkajenkkaa tanssien.

Kiitokset kaikille antoisasta viikosta!

Eija Simola

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

pitaa tarkistaa:)